By Kristýna Jančaříková / June 30, 2018

8 porcí OVOCE a ZELENINY pro naše zdraví

Podle vědců by osmisetgramová porce ovoce nebo zeleniny nebo jejich kombinování mohla snížit riziko srdečních onemocnění až o 24 %, mozkové...

Read More
By Kristýna Jančaříková / June 16, 2018

Lehká letní strava

PROČ JE V LÉTĚ STRAVA JINÁ? Většina z nás v létě přejde na rychlou a studenou stravu v podobě pečiva, uzenin, sýrů s pár...

Read More
By Kristýna Jančaříková / June 2, 2018

CHEAT day

  Cheat day je označení pro den, který můžeme sníst cokoli chceme, v jakémkoli množství a v jakýchkoli kombinacích. Tedy alespoň...

Read More
By Kristýna Jančaříková / May 19, 2018

Cizrna /římský hrách/

  Luštěnina, známá po celém světě, také nazývaná Římský hrách, Egyptský hrách nebo Garbanzo fazole se pyšní velkou oblibou nejen...

Read More
By Kristýna Jančaříková / May 5, 2018

Snídaňové kaše v mnoha variacích

  Snídaně je nepochybně nejdůležitější pokrm dne a neměli bychom její složení podceňovat. Důležité je doplnit našemu tělu vše, co...

Read More
By Kristýna Jančaříková / April 21, 2018

MATCHA zelený čaj

V jednom z našich předchozích článků jste si mohli přečíst o různých druzích čaje a jejich pozitivních vlivech na naše...

Read More
By Kristýna Jančaříková / April 7, 2018

KAKAO a čokoláda

  Kakaovník pravý (Theobroma cacao), je stálezelený strom, původem pocházející z tropické oblasti Jižní Ameriky, kde byl pěstován pravděpodobně již...

Read More
By Kristýna Jančaříková / March 24, 2018

JARNÍ DETOX očima odborníka

  Nejvhodnějším obdobím pro detoxikaci je příchod jara, kdy náš organizmus dychtí po novém přísunu energie. Detoxikace je pro organizmus...

Read More
By Kristýna Jančaříková / March 10, 2018

Arašídové máslo

  Kde jsou ty doby, kdy bylo arašídové máslo bráno jako velké „NO-NO“. Díky tomu, že se jedná o jednu z...

Read More
By Kristýna Jančaříková / February 24, 2018

CHIA semínka

Jedná se o drobná semínka šalvěje hispánské (salvia hispanica). Původně pocházejí z Latinské a Střední Ameriky. V minulosti patřila semínka...

Read More
By Kristýna Jančaříková / February 10, 2018

Houby

  • jsou v receptech zařazovány pro jejich nezaměnitelnou chuť a vůni • obsahují 20-25 % bílkovin, 2-3 % lipidů,...

Read More
By Kristýna Jančaříková / January 27, 2018

ČAJE

  Ať už jste zarytý kafař a nedáte na svou denní porci kávy dopustit, čas za čas si každý z...

Read More
By Kristýna Jančaříková / January 13, 2018

Rýže

Rýže (Oryza) je rod jednoděložných rostlin čeledi lipnicovitých. Původ má v tropických oblastech Afriky, Asie a Austrálie. V botanice se rozlišuje přes 20 druhů, kulturních forem – obilnin – jsou desetitisíce....

Read More
By Kristýna Jančaříková / December 30, 2017

Jak poznat kdy jsou potraviny nevhodné ke konzumaci a jak je skladovat – ZELENINA

Před měsícem jste na našem blogu mohli číst článek o tom, jak správně skladovat ovoce. Pokud jste ho promeškali, je nejlepší...

Read More
By Kristýna Jančaříková / December 16, 2017

KOŘENOVÁ ZELENINA

Kořenová zelenina je přirozeným zdrojem antioxidantů, důležitých živin a polysacharidů*. Je součástí stravy Jihoamerických a Asijských zemí již po tisíciletí. Výzkumy...

Read More
By Kristýna Jančaříková / December 2, 2017

Jak poznat kdy jsou potraviny nevhodné ke konzumaci a jak je skladovat – OVOCE

Musíme dbát na to, abychom konzumovali pouze čerstvé potraviny, které jsou našemu tělu prospěšné. V případě prošlého ovoce, zeleniny, masa...

Read More
By Vita Sana Club / May 23, 2017

PSYLLIUM FIT&SLIM od TOP NATUR

ÚČASTNÍCI REALITY SHOW 2017 SPALUJÍ CHYTŘE S VLÁKNINOU PSYLLIUM FIT&SLIM Téma hubnutí je nekonečné a staré jako lidstvo samo. Vědec...

Read More
By Vita Sana Club / April 4, 2017

Mungo fazole

MUNGO FAZOLE Mungo jsou malé, olivově zelené fazole. Z Indie se rozšířily na východ a do střední Asie, později i...

Read More
By Vita Sana Club / April 4, 2017

Adzuki fazole

ADZUKI fazole Fazole Adzuki jsou nazývány „královnou fazolí“. Adzuki jsou malé podlouhlé fazolky, tmavě červené až hnědé barvy. V průměru...

Read More
By Vita Sana Club / April 4, 2017

FAZOLE – snižují cholesterol, tlak, stabilizují inzulín a krevní cukr…

FAZOLE Ledvinovitých semen fazolí existuje mnoho druhů: bílé, červené, černé, strakaté, hnědé…. Jeden šálek vařených Fazolí denně dokáže snížit hladinu...

Read More
By Vita Sana Club / March 30, 2016

HIIT, to je cvičení budoucnosti!

Jste od rána do večera v práci a nestíháte pravidelně cvičit? Máte problémy najít si tu správnou lekci, která by...

Read More
By Vita Sana Club / March 11, 2016

Genetický test – když diety nefungují

Genetické testy mohou určit dědičné choroby, predispozice ke sportovním výkonům a v neposlední řadě nám mohou pomoci zhubnout. Podle DNA...

Read More
By Vita Sana Club / March 11, 2016

Nejlepší běžecké boty roku 2015? Známe vítěze!

Jaro už klepe na dveře a mnozí z vás chtějí dostát svým slibům a vyběhnout vstříc nezpevněnému terénu či rovné...

Read More
By Vita Sana Club / March 2, 2016

Vita Sana Club Reality show 2016

Další díl unikátní Reality Show v režii Vita Sana Clubu (Fitness&Wellness) startuje ve Zlíně již 1. května 2016. Soutěž, která...

Read More